Haluaisitko voida paremmin ja jaksaa enemmän?

LUOTSI-muutosohjelman avulla kuljet kevyesti kohti terveempiä elämäntapoja. Kuljet omaan tahtiisi, sinulle soveltuvin keinoin ja askelin. Terveydenhoitoalan asiantuntijoiden kehittämä valmennus sopii erityisen hyvin diabeetikolle – toisaalta se voi palvella ketä tahansa, joka haluaa pitää terveydestään hyvää huolta.

LUOTSI-muutosohjelma valmentaa kohti pysyvää elämäntapamuutosta. Se on ainutlaatuinen menetelmä, joka pyrkii edistämään henkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointiasi huomioiden sidokset ympäröivään elinpiiriisi. LUOTSI-muutosohjelma auttaa sinua aidosti ja kaikin tavoin inhimillisesti kohti muutosta näkyen terveempänä elämänä ja tuntuen parempana olona.

LUOTSI-muutosohjelma on pilotoitu menestyksekkäästi diabeetikoilla ja esidiabeetikoilla. Kaikki valmentajamme ovat terveydenhoitoalan ammattilaisia.

Tämä on sinun muutoksesi! Asiat alkavat muuttua jo ensimmäisellä tapaamiskerralla. Kuljet kohti omia tavoitteitasi ja unelmiasi, jotka asetamme sinulle yhdessä sopien. Tulet tekemään tiivistä yhteistyötä valmentajasi kanssa, joka kulkee rinnallasi ja auttaa sinua eteenpäin matkallasi. Valmentajina meidän tehtävämme on antaa sinulle valmiuksia, joiden avulla saavutat tavoitteesi. Otamme haasteen mielellämme vastaan!

Valmennus perustuu luottamukseen ja avoimiin lämminhenkisiin keskusteluihin. Itse menetelmä perustuu todennettuihin tutkimusnäyttöihin ja varta vasten kehitettyyn LUOTSI-sovellukseen.

Käsittelemme elämäsi tärkeitä osa-alueita: ravintoa, liikuntaa, palautumista, unta, perhettä, työtä, vapaa-aikaa, harrastuksia ja muuta itsellesi olennaista. Jos olet diabeetikko, huomioimme sen kaikessa, mitä yhdessä suunnittelemme. Jos sinulla on ongelmia päihteiden kanssa, muutosohjelma auttaa sinua myös irtautumaan päihteistä.

Kartoitamme ensin yhdessä sekä historiasi että nykytilanteesi ja tarkastelemme, mitkä asiat kaipaavat muutosta. Huomioimme elämäntilanteesi ja seikat, jotka saattavat vaikuttaa uusien tapojen omaksumiseen. Seuraavaksi luomme sinulle LUOTSI-sovelluksen avulla yhdessä yksilöllisen valmennusohjelman.

Valmentajamme ovat osaavia terveydenhoitoalan ammattilaisia, jotka ovat sitoutuneet edistämään tavoitteellisesti terveyttäsi. Voit itse vaikuttaa valmennukseesi, ja arvioit matkan varrella sen etenemistä.

LUOTSI-sovelluksen kehitystyö on loppusuoralla. Kun sovellus on valmis, voit käyttää sitä kannettavan tietokoneesi nettiselaimella, tabletillasi tai älypuhelimellasi – missä tahansa olet.

Elämäntapamuutoksen myötä olet fyysisesti terveempi, voimavarasi vahvistuvat, voit paremmin ja jaksat enemmän. Sairauslomasi harvenevat, ja elämänlaatusi paranee. Syntyy myönteinen kehä, jonka hyvät vaikutukset heijastuvat kaikille elämänaloille, läheisiisi ja ympäristöösi.

Jos sinulla on jokin pitkäaikaissairaus, lääkäri voi parhaassa tapauksessa vähentää lääkitystäsi. Saat myös yksilöllisesti suunniteltua ohjausta ja neuvontaa, joka tehoaa varmemmin.

Jos olet esidiabeetikko, diabetes ei välttämättä koskaan puhkea tai siirtyy jopa vuosikymmeniksi eteenpäin. Vältät diabeteksen liitännäissairaudet ja erikoissairaanhoidon. Säästät rahaa, vaivaa ja ennen kaikkea kehoasi. Voit keskittyä elämässä muihin oleellisiin asioihin.

LUOTSI-muutosohjelma sopii erinomaisesti tyypin 2 tai 1 diabeetikolle ja esidiabeetikolle. Miksi ei myös diabeetikkolapsen vanhemmille. Se on tehokas elämänlaadun parantaja, jos sinulla on diagnosoitu sydän- tai verisuonisairaus, nivelsairaus, uniapnea tai vaikkapa alkava muistisairaus. Muutosohjelma auttaa myös pudottamaan turvallisesti painoa esimerkiksi ennen polvi- tai lonkkaleikkausta.

LUOTSI tekee hyvää kenelle tahansa! Jos voit mainiosti ja haluat ylläpitää terveyttäsi, LUOTSI-muutosohjelma tukee sinua terveysongelmien ja sairauksien ennaltaehkäisyssä.

Terveydenhoitoalan toimijat voivat tarjota LUOTSI-muutosohjelmaa asiakkailleen. Voit yhtä hyvin tilata sen yksityishenkilönä suoraan itsellesi.

LUOTSI-muutosohjelma sisältää vähimmillään

  • 6 yksilövalmennusta
  • 6 yksilön etävalmennusta
  • mahdollisia ryhmävalmennuksia

Valmennus on räätälöitävissä toiveidesi mukaan.

LUOTSI-muutosohjelma jakautuu kahteen toisiaan täydentävään osioon: aktiivivaiheeseen ja seurantavaiheeseen. Valmennus kestää vähimmillään 12 kuukautta.

Aktiivivaiheessa eli ensimmäisen puolen vuoden aikana on kuusi yksilövalmennusta. Seurantavaiheessa eli vuoden toisella puoliskolla on kuusi etävalmennusta.

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä